Varro Vooglaid palub kohtult abi Tartu suusamaratonil osalemiseks (100)

BNS
Copy
Varro Vooglaid koroonapiirangute vastasel meeleavaldusel Vabaduse väljakul.
Varro Vooglaid koroonapiirangute vastasel meeleavaldusel Vabaduse väljakul. Foto: Sander Ilvest

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) juhataja Varro Vooglaid palub kohtult abi, et osaleda veebruaris Tartu suusamaratonil.

Vooglaid pöördus kohtusse, kuna suusarajale ei lubata negatiivse koroonatestiga inimesi, samuti neid, kel ei ole vaktsiinipassi ning kes pole Covid-19 haigust läbi põdenud või on selle läbi põdenud rohkem kui kuus kuud tagasi.

Vooglaid viitab kaebuses riigikohtu lahendile, milles märgitakse, et võrdsuspõhiõiguse riive on põhiseadusega vastuolus juhul, kui ebavõrdseks kohtlemiseks puudub mõistlik ja asjakohane põhjus.

«Piirangut, millega valitsus keelab maratonist osa võtta isikutel, kes on valmis isegi testimise teel oma nakkusohutust tõendama ning kes võivad koroonahaiguse läbipõdenuna omada nii teaduslike uuringute kui ka Eesti ja paljude teiste riikide statistikaga kinnitust leidnud eelduste kohaselt paremat immuunsust kui vaktsineeritud isikud, ei saa pidada asjakohaseks,» nentis Vooglaid.

«Samal ajal kui vaktsineerimispassi omavad isikud on lubatud võistlusele ilma vähimalgi määral oma nakkusohutust tõendamata, ei saa pidada ei mõistlikuks ega asjakohaseks, sest niisugune piirang ei teeni mitte kuidagi nakkusohutuse tagamise eesmärki,» märkis ta.

Koos kaebusega esitas Vooglaid kohtule ka esialgse õiguskaitse taotluse, milles ta palub valitsuse korralduse nr 305 täitmise tema suhtes maratoni toimumise ajaks peatada või asendada korralduses toodud nõue negatiivse koroonatesti nõudega.

Vooglaid taotleb kaebuses valitsuse 23. augusti korralduse nr 305, mis sätestab Covid-19 haiguse leviku tõkestamiseks vajalikud meetmed ja piirangud, tühistamist.

20. veebruaril toimuva suusavõistluse kodulehel on info, et maratonil saavad osaleda isikud nii, et 18. aastastel ja vanematel tuleb esitada tõend immuniseerimise või Covid-19 läbipõdemise kohta.

Kommentaarid (100)
Copy
Tagasi üles