Kõrgem kunstikool Pallas kinkis kliinikumile head meeleolu

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Pallase peakunstnik Madis Liplap (mütsiga) tutvustab kingitud töid. Teda kuulavad Ilona Pastarus (paremalt), Kadri Tamme, Kadri Rõivassepp ja Ott Maasikas.
Pallase peakunstnik Madis Liplap (mütsiga) tutvustab kingitud töid. Teda kuulavad Ilona Pastarus (paremalt), Kadri Tamme, Kadri Rõivassepp ja Ott Maasikas. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli kliinikumis askeldas kõrgema kunstikooli Pallas esindus eesotsas rektor Vallo Nuusti ja peakunstnik Madis Liplapiga. Neil oli tarvis Artur Linkbergi auditooriumi ees laudadele ja seinte äärde laiali laotada 75 kunstiteost, et need siis pidulikult üle anda. Pallas soovib muuta nendega tervishoiutöötajate raskeid tööpäevi ja haiglas oma tervisehädade pärast viibijate aega värvilisemaks ja helgemaks.

Teoste autoreid on 44. Osa neist on tudengid, mõned vilistlased ja mitmed õppejõud, kes kõik osalesid heategevuslikus ettevõtmises «Värvid Pallasest». Rohkesti on esindatud maalikunst ja graafika, kuid leidub ka fotograafiat ning üks tekstiilikunsti teos, autor Kairi Lentsius, üks raske keraamiline mosaiik, mille on teinud Kadri Kalve, ning üks Albert Anni söejoonistuse žikleekoopia.

Sügisene mõte

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles