Tartu koolilastele võib omikrontüve tõttu vaheaeg saabuda tavapärasest varem

Tartu Postimees
Copy
Terviseameti lõunaregiooni keskus Tartus Põllu tänaval.
Terviseameti lõunaregiooni keskus Tartus Põllu tänaval. Foto: Margus Ansu

Omikrontüve kiire leviku tõttu palusid terviseamet ja Tartu linnavalitsus kaaluda koolidel selleks nädalaks planeeritud ürituste edasi lükkamist ja varem koolivaheajale minemist.

Eriti oluline on linnavalitsuse hinnangul vältida koolide ühisürituste korraldamist ning koolisiseselt vältida eri klasside või õpperühmade kokkupuuteid.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul otsustavad koolid ise epidemioloogilise olukorra põhjal, millal nad täpselt vaheajale lähevad. «Kuna koolivaheaeg on niikuinii kohe algamas, ei tee laste varasem vaheajale saatmine sisulisele õppetööle olulist kahju. Küll aga aitab pidurdada viiruse levikut,» lisas linnapea.

Terviseameti andmetel on omikrontüvega seotud nakatumisjuhtumeid 17 Tartu koolis. Ametlikult algab koolides vaheaeg 23. detsembril ja kestab 9. jaanuarini.

Koolidega seotud haiguskolle tõttu tuletab linnavalitsus ka meelde, et Tartu ülikooli kliinikumis on võimalik vaktsineerida 5–11-aastasi lapsi Covid-19 vastu. Kliinikumis vaktsineerimiseks saab aega broneerida üleriigilises digiregistratuuris ja kliinikumi etteregistreerimiskeskuse telefonil 731 7200 (E–R kell 8.00–18.00). Rohkem infot kliinikumi kodulehel: www.kliinikum.ee/vaktsineerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles