Algas annetuste kogumine hambaarstiteaduse stipendiumi fondi loomiseks

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Hambaravi. Foto on illustratiivne.
Hambaravi. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Alustati Tartu ülikooli sihtasutuse juurde loodud Eesti hambaarstiteaduse stipendiumi fondi põhikapitali loomiseks annetuste kogumisega. Fondi algataja, Eesti hambaarstide liidu eesmärk on toetada rahvusliku hambaarstiteaduse arengut.

«Asutasime stipendiumifondi, et motiveerida Eestis hambaarstiteadust õppivaid üliõpilasi, residente, doktorante ja õppejõude oma erialal väga häid tulemusi saavutama. Tartu ülikooli õppe- ja teadustöö kõrge tase on meie kõigi huvides, et hoida Eesti hambaraviteenuse kvaliteeti ja aidata kaasa uute säravate erialaspetsialistide väljakujunemisele,» ütles Eesti hambaarstide liidu president doktor Piret Väli.

Väli lisas, et eesmärk on koguda fondile vähemalt 50 000 euro suurune põhikapital, mille kasumiprotsentidest hakatakse alates 2023. aastast välja andma kahte stipendiumit. Esimesel, 2022. aastal rahastatakse stipendiumi väljaandmist sihtotstarbeliste annetuste kaudu.

Annetusi Eesti hambaarstiteaduse stipendiumi fondi põhikapitali saab teha Tartu ülikooli sihtasutuse veebilehe kaudu: https://sihtasutus.ut.ee/fondid#fund=4880450

Annetada saavad nii ettevõtted kui ka eraannetajad. Toetuste suurus ei ole määratletud, kuid siiski on teatud toetuspiiri ületajatel on mõned eelised:

  • Vähemalt 1000-eurose annetuse tegijad nimetatakse fondi nimelisteks liikmeteks ning aasta jooksul lisandunud nimelised liikmed avalikustatakse sihtasutuse kodulehel ja ajakirjas Hambaarst.
  • Igal aastal pälvib fondile suurima annetuse tegija aasta toetaja aunimetuse ja võimaluse osaleda oma esindaja kaudu stipendiumitaotlusi hindava kolmeliikmelise komisjoni töös. Samuti avalikustatakse aasta toetaja sihtasutuse kodulehel ja ajakirjas Hambaarst.


Stipendiume hakkab haldama ning stipendiumikonkursse korraldama Tartu ülikooli sihtasutus. Stipendiumi suurus lepitakse kokku igal aastal augusti lõpus toimuvate Eesti hambaarstide päevade ajaks ning stipendiumisaajad selguvad detsembri alguses rahvusülikooli aastapäeva sündmuste raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles