Jõuluvanad jäid Tartu raeplatsil võisteldes viimaseks, aga võitsid ometi

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Eks see kõik oli loomulikult mäng! Aga kaasahaarav mäng, millest olid nõus osa võtma mitmed perekonnad. Jõulude lähedus ja hasart olid need, mis võisteldes ka täiskasvanud inimesed lasteks muutis.

Tänavu oli Tartu raeplatsil jõuluvanade talimängudeks kogunenud kokku kaheksa võistkonda: Prosoon, Päkapikud, perekond Päid, Kuljused, Jõulutäht, Talimari, Lumememmed ja Jõuluvanad.

Proovile tuli panna kiirus jõulupuu ehtimises, osavus pakkide kingikotti viskamises ja üksmeel mööda kivisillutist suusatades – ühel suusapaaril viis suusatajat! Samuti tuli olla kaval kingitustest vabanemises ja meisterlik tõukeratta tõukamises.

Kui jõuluvanade võistkond oli parim kuusepuu ehtimises, kuna seda ala on nad ilmselt kõige enam harjutada jõudnud, siis järgmisi proovikivisid punakuued enam sama kergesti ei ületatud. Üldkokkuvõttes jäid nad viimaseks.

Aga nad võitsid pealtvaatajate südamed oma humoorkuse, kogukuse ja kohmakuse tõttu. Üks jõulumees pidas võistlemisest olulisemaks hoopis väikeste pealvaatajatega vestlemist. Tal jätkus aega poseerida koos lapsega, et ema või isa saaksid neist telefoniga pilti teha. Ta ütles mudilasele, kes talle ammuli sui otsa vaatas, kõige imelisemad sõnad, mida igaüks kuulda ihkab: «Parimad soovid sulle! Täitugu kõik sinu unistused!»

Neljas advendiküünal on süüdatud, imede aeg on käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles