Peipsi ja Pihkva järve jää ei kanna ei sõidukit ega inimest

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Peipsi järve jää sulab.
Peipsi järve jää sulab. Foto: Margus Ansu

Jää kandevõime järsu vähenemise tõttu on alates 19. detsembrist keelatud nii jalgsi kui ka sõidukiga piiriveekogude jääle minemine. Just 19. detsembri hommikul, kui politsei jääle mineku keelas, vajus Kauksi lähedal kell 9 läbi jää ATV kahe mehega. Ühe mehe surnukeha on leitud, teise otsingud jätkuvad homme.

Piirivalvurite jääluure näitab, et viimasel ajal on jää kandevõime vähenenud ja kalurite ohutuse tagamiseks piiratakse piiriveekogudel liikumist.

«Jääolud muutuvad praegu kiiresti ja veekogude jääkate ei ole enam piisavalt tugev kandmaks inimesi ja sõidukeid,» rääkis Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Meelis Saarepuu.

Inimelude kaitseks on keelatud minna nii jalgsi kui ka maastikusõidukiga Narva jõe, Narva veehoidla ning Peipsi, Pattina, Pihkva, Vaniku, Pabra ja Kriiva järve jääle.

Jalgsi on lubatud minna vaid Lämmijärvele.

Täna kella 9 paiku sai politsei teate, et Ida-Virumaal Kauksi küla lähistel Peipsi järvel nähti jäälõhesse vajumas kahe inimesega ATV-d. Politsei reageeris teatele suurte jõududega. Kohe suunati järvele piirivalve hüdrokopter, kaks mootorkelku ja autopatrull, otsingutega liitus lennusalga kopterimeeskond.

Kella 10.15 leidsid piirivalvurid veest 47-aastase mehe, kelle elustamine paraku tulemust ei toonud. ATV, millega mehed järvele läksid, leiti samuti. Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Künter Pedoski sõnul aga teise, 50-aastase mehe, otsingud tulemust ei toonud ning otsinguid jätkatakse esmaspäeval.

Jääolude kaarti näeb: www.politsei.ee/et/jaeaeolud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles