Mänguasjamuuseumis elava karu Nässu lugudele on tulnud lisa

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Uut raamatut Nässu lugudega näeb varsti.
Uut raamatut Nässu lugudega näeb varsti. Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Tartu mänguasjamuuseumis esitletakse pühapäeval, 19. detsembril kell 12 Marge Pärnitsa lasteraamatut «Nässu ja kohutavalt kole kummik», mille peategelane on sinisilmne mängukaru.

«Nässu ja kohutavalt kole kummik» on muuseumis elava mängukaru Nässu lugude kolmas raamat, mis räägib unedest ja nende nägemisest.

Marge Pärnits.
Marge Pärnits. Foto: Margus Ansu

Lisaks tuleb juttu veidrast kärbsest, kes ei armasta luulet, aga ka jänestest, varblastest ja kummalisest krokodillist nimega Argu-ment. Unenäole kohaselt on mõnedki asjad selles raamatus pigurtadi ja sussavurra.

«Mänguasjamuuseumi kogud on nii rikkalikud ja põnevad, et patt oleks neid mitte tutvustada,» selgitas lugude autor Marge Pärnits. «Võibolla püsinäitusele niisama väljapanduna ei olekski lihtne täispuhutav orav või koidest puretud vana karu nii silmatorkavad, aga raamatu fotoillustratsioonidel on neil võimalus särada.»

Raamatut esitletakse mänguasjamuuseumi jõulutoas, kus lisaks uute lugude kuulamisele on sel pühapäeval võimalik kaunistada piparkoogikummikuid ja piparkoogioravaid ning meisterdada jõuluingleid.

Uue raamatu jutud ja luuletused on kirjutanud Marge Pärnits, fotod teinud Siim Vahur. Kujundaja on Maarja Roosi, keeletoimetaja Mari Tuuling, kirjastaja Tartu mänguasjamuuseum.

Raamat valmis tänu Tartu kultuurkapitali, Eesti kultuurkapitali ja Hooandja ühisrahastuse toele.

Pühade ajal on mänguasjamuuseum suletud 24.–26. detsembrini ning 31. detsembril ja 1. jaanuaril. Lisainfot leiab aadressilt www.mm.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles