Kliinikumi humoorika videokonkursi võitis silmakliiniku lugu «Kae on väga küps!»

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Lugu jutustab patsient Rand Kalju teekonnast operatsioonile ja sellest, mis pärast sai.
Lugu jutustab patsient Rand Kalju teekonnast operatsioonile ja sellest, mis pärast sai. Foto: ekraanikuva

Eelmisel aastal Tartu ülikooli kliinikumis alanud traditsioon tähistada pandeemia tingimustes jõulutegemisi teisiti ja humoorikas võtmes sai tänavu jätku. Videokonkursil «Kliinikumi ajamasin» osales kokku 11 struktuuriüksust. Võitis lugu patsient Rand Kalju raviteekonnast silmakliinikus.

Tartu ülikooli kliinikumi kommunikatsioonijuht Helen Kaju selgitas, et žürii rolli täitsid kliinikumi töötajad. Hääletajaid oli 697 ja nende valiku tulemusena selgitati välja kolm paremat loomingulist teost.

Esikoha võitis «Silmakliiniku ajamasin», mis jutustas patsient Rand Kalju raviteekonnast.

Siin on jutt ikka lühike, kae on väga küps! Tuleb kohe lõikama minna ...
Siin on jutt ikka lühike, kae on väga küps! Tuleb kohe lõikama minna ... Foto: ekraanikuva

Teise koha pälvis kardiointensiivravi osakonna ajamasin, kus vaatajani toodi südamelihase infarkti saanud patsiendi ravimeetodid minevikus, olevikus ja tulevikus.

Kolmandale kohale valisid töötajad 3. intensiivravi osakonna teose, mis ajamasina abil rändas anestesioloogia ja intensiivravi ajalukku.

Jõuluaegsest videokonkursist «Kliinikumi ajamasin» olid oodatud osa võtma kõik töötajate kollektiivid. Esitada oli vaja loominguline tõlgendus ajamasinast mistahes vormis, kas heliloomingu, tantsu, sketši või luuletusena. Ainus tingimus oli formaat – videolugu.

Andekad süžeed annavad tunnistust võimekast tiimitööst, mida patsientide ravimisel vaja läheb. Ka sellest, et pingeline haiglatöö ühendab, mitte ei lahuta inimesi. Kuna kolleegid veedavad koos nii palju aega, peavad neist olema saanud ka üksteist usaldavad sõbrad. Kuidas muidu seletada seda, et leitakse energiat ja entusiasmi teha midagi ka ainult lõbu pärast, iseenda ja teiste tuju tõstmiseks.

Eelmisel aastal võitis jõuluvideote konkursi kõrvakliinik. Selle video leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles