Neljas advent toob Tartusse taas jõuluvanade talimängud

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Jõuluvanade talimängud Tartu raeplatsil on juba mitu aastat kestnud traditsioon. Kõiki alasid on võimatu kirjeldada.
Jõuluvanade talimängud Tartu raeplatsil on juba mitu aastat kestnud traditsioon. Kõiki alasid on võimatu kirjeldada. Foto: Margus Ansu

Pühapäeval 19. detsembril kell 15.30 oodatakse pealtvaatajaid Tartu raeplatsile, et nad saaksid tunnistajaiks olla korralikele, aga kindlasti mitte kõige tõsisematele mõõduvõtmistele. Nimelt – juba neljandat aastat leiavad raeplatsil aset punakuubede talimängud.

«Tartu linnale ja Eesti jõuluvanade seltsile on laste värskes õhus viibimine ja naljategemine tõesti äärmiselt oluline,» selgitas talimängude tausta seltsi asutajaliige jõuluvana Volli.

Jõuluvanade rongkäiku ja võistluskohta saabumist tasub inimestel koguneda vaatama Küüni tänavale. Võistlust kommenteerib tuntud spordihääl Marko Kaljuveer.

Jõuluootuse viimane küünal

Talimängude järel kell 17 läidetakse neljas advendiküünal. Tseremooniat veavad Tartu abilinnapea Raimond Tamm ja Tartu ülikooli Jaani koguduse õpetaja Triin käpp, muusikaline etteaste on Karoliina Kreintaalilt.

Neljandal advendil kogutakse tartlastelt vastuseid küsimustele, mis on nende meelest tore, mis teeb tuju heaks ja mis toob rõõmu. Oma mõtted võib kodus paberitükile kirja panna ja raeplatsile kaasa võtta. Kui see töö jääb kodus tegemata, siis vastuseid saab kirja panna ka Valgusküla multifilmi- ja jäätisepaviljonis.

Neljandal advendil, 19. detsembril kell 11 on Raekoja platsil ka tasuta uisutund ning Valguskülas saab kell 12.15 kohtuda Contraga. Ajavahemikus 15–18 pakub lugemiselamusi ja jõulukingiideid meisterdamispaviljoni kolinud raamatupood Biblioteek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles