Margus Lokk kujundas aastanäituse elukeskmeist

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Väljapaneku kujundajaks valitud kunstnik Margus Lokk oli koos abilistega eile lõunaks saanud vähemalt kõige suuremas saalis seinale osa teoseid, nende hulgas ukse kõrval Albert Gulgi fantastilise sisuga hiiglaslik joonistus.
Väljapaneku kujundajaks valitud kunstnik Margus Lokk oli koos abilistega eile lõunaks saanud vähemalt kõige suuremas saalis seinale osa teoseid, nende hulgas ukse kõrval Albert Gulgi fantastilise sisuga hiiglaslik joonistus. Foto: Sille Annuk

Paar viimast päeva on Tartu kunstimajas käinud kiire askeldamine. Tavapärase aastanäituse teostest oli eile viies näituseruumis seintele saanud väiksem osa, aga eks ole ju ka veel aega – kõikidel kunstihuvilistel on võimalus näitust vaatama minna alates laupäeva keskpäevast.

Põhilised askeldajad on kunstimaja produtsent Tanel Asmer ja tänavuse aastanäituse kujundaja kunstnik Margus Lokk. Viimaseil aastail on tavapäraselt kujundaja ehk kuraator langetanud üksinda otsuseid, kui paljud ja kelle teosed ta väljapanekusse sätib. Lokk kutsus parema tulemuse nimel kokku žürii, kus tema kõrval tegid tublisti rohkem kui 200 teosest valiku korüfeed Imat Suumann (esimees), Albert Gulk ja Ilmar Kruusamäe.

Ühtekokku avaldas soovi näitusele pääseda 169 autorit. Lõplikus valikus oli viimastel andmetel 115 kunstnikku. Miks on väljapanek nimeks saanud «Elukeskmed»?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles