Pahane abilinnapea energiatoetustest: valitsus on nagu jõuluvana, kellel ei ole saani või kelku, päkapikkudest rääkimata

Copy
Tartu abilinnapea Mihkel Lees on riikliku energiatoetuse maksmise korralduse suhtes kriitiline. Selle süsteemi puhul hakkab ka tõsistest pingutustest hoolimata ette tulema tõrkeid, tekivad järjekorrad, inimesed peavad varuma kannatust, selgitas ta.
Tartu abilinnapea Mihkel Lees on riikliku energiatoetuse maksmise korralduse suhtes kriitiline. Selle süsteemi puhul hakkab ka tõsistest pingutustest hoolimata ette tulema tõrkeid, tekivad järjekorrad, inimesed peavad varuma kannatust, selgitas ta. Foto: Margus Ansu

Energiahinnad on kasvanud viimasel paaril kuul püstloodis ning valitsus on otsustanud väikese sissetulekuga inimestele abiraha maksta. Et selle toetusega seotud koormusega toime tulla, palkab Tartu linnavalitsus juurde vähemalt kümme spetsialisti.

Riigihalduse minister pani novembri lõpus määrusega paika, et omavalitsustele eraldatakse raha, mis jaotub laias laastus kaheks: üks osa läheb peredele elektriarvete hüvitamiseks, teine osa linnadele ja valdadele, mis selle töö peavad korraldama.

Paksu pahandust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles