Kambja vallavanema konkursil on sõelal kaks kandidaati

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kambja vallamaja asub Ülenurmel.
Kambja vallamaja asub Ülenurmel. Foto: Margus Ansu

Kambja vald otsib sedapuhku vallavanemat konkursi korras. Pärast esimest vestlusvooru on sõelale jäänud kaks kandidaati ning kui kõik laabub plaanipäraselt, paneb vallavolikogu neljapäevasel istungil omavalitsuse uue tegevjuhi ametisse.

Konkursile esitas avalduse 15 inimest, kellest kolm pääses vestlusele. Volikogu ette astub neist kaks: Argo Annuk (Isamaa) ja Rait Pihelgas (Reformierakond).

«Esmase valiku tegi volikogu komisjon, kuhu kuulusid kõigi volikogus olevate jõudude esindajad — kolm erakonda ja kaks valimisliitu. See oli nende esmase valiku ühisosa, mis ei tähenda, et teised kandidaadid üldse ei sobinud,» selgitas senist vaagimist volikogu sekretär Reet Kiuru.

16. detsembri istungil saavad nii Annuk kui Pihelgas võimaluse end taas tutvustada ja volikogu teeb oma valiku salajase hääletuse teel.

«Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse kohaselt saab vallavanem seaduses ja valla põhimääruses ettenähtud volitused valitsuse ametisse kinnitamise päevast,» ütles Kiuru. Uue vallavanema ametisse nimetamine on kavandatud 21. detsembriks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles