Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371

KIRI Igapäevasest leivast

Seemnerikas rukkileib.
Seemnerikas rukkileib. Foto: Sander Ilvest

Kui palju olen kirjutanud sellest, et meil Eestis pole enam oma leiba. Kogu leivategemine on hukka läinud. Mitte keegi ei oska ega taha teha Eesti taluleiba, mis vähendaks rukkijahu raiskamist ja inimene saaks korralikult head leiba maitsta.

Kas tõesti Euroopa Liit keeras meie leivategemise pahupidi?

Eesti leivale pole varem lisatud ei suhkrut ega lisaaineid, mis maitse ära rikuvad. Need lisaained ka ei sobi kõigile, eriti eakatele, sest panevad kõhu valutama. Seetõttu ei saagi mõni päev leiba osta, sest juba poolest päevast tavalist leiba müügil ei ole. Samas aga raisatakse jahu, tehes leibasid, mida ei tahi isegi puudustkannatavad inimesed.

See asi leivaga on koledasti käest ära. Kui teha erilist leiba, siis seda võiks olla müügil vaid väike protsent.

Märksõnad

Tagasi üles