ERMi teadusseminaril uuritakse toidupärandi kasutamist

Tartu Postimees
Copy
Eesti toit.
Eesti toit. Foto: Arvo Meeks

Neljapäeval, 16. detsembril kell 13 toimub järjekordne ERMi teadusseminar. Seminar «Kuidas luuakse ja kasutatakse toidupärandit? ERMi toidukultuuri projekti koostöökogemused» keskendub toidupärandi uurimisele ja muuseumi rollile pärandiloomes.

Seminaril tutvustatakse Eesti Rahva Muuseumi toidupärandialast teadus- ja arendustegevust, eeskätt hiljuti lõppenud kolmeaastase Astra meetmest rahastatud projekti kogemusi ja järeldusi.

Projekti juhtinud vanemteadur Anu Kannike toob näiteid ERMi uut tüüpi koostööst väikeettevõtjate, piirkondlike arendusorganisatsioonide ja turismivõrgustikega. Millised toidupärandi tõlgendused tulid koostöö käigus ilmsiks? Mida näitas ERMi toidukultuuri projekt muuseumi kui organisatsiooni toimimise ja muuseumi kui koostööpartneri kohta? Milline on muuseumi(de) roll ja mõju tänapäeva Eesti pärandiloomes?

Ettekandele järgneb akadeemiline arutelu.

Üritus toimub hübriidvormis: ERMi rahvakultuuri koolitus- ja teabekeskuse auditooriumis ja veebis MS Teamsi vahendusel. Link MS Teamsi koosolekule: https://bit.ly/3xZUMdk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles