Ülikoolide juhid: on kahetsusväärne, et ministeerium lahkub Tartust (8)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Haridus- ja teadusministeeriumi peahoone Munga tänaval on viimastel aastatel tühjenenud. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna aga rõhutab, et pole plaani teadlikult ministeerium Tartust Tallinna tagasi kolida.
Haridus- ja teadusministeeriumi peahoone Munga tänaval on viimastel aastatel tühjenenud. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna aga rõhutab, et pole plaani teadlikult ministeerium Tartust Tallinna tagasi kolida. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi haridus- ja teadusministeeriumil (HTM) ei ole tegevuskavas punkti ministeerium pealinna kolida, on viimase nelja aasta vältel juhtivad ametikohad tasahilju liikunud Tartust Tallinna. Tartu ülikooli ja Eesti maaülikooli juhtkond näevad säärases liikumises ohtu ministeeriumi ülikoolilinnast kadumisele.

2017. aastal töötas Tartus kaks kolmandikku haridusministeeriumi töötajatest ning kolmandik oli pealinnas. Praeguseks on töötajaid Tallinnas ja Tartus enam-vähem pooleks: Tartus on ametis 162 ja pealinnas 133 inimest. Veelgi enam, juhtivad ametnikud alates ministrist ja kantslerist on kõik Tallinnas.

Lööktöö trendi ei pööra

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles