Libedusetõrjest hoolimata hoiatab linn keeruliste teeolude eest ning soovitab liiklemist vältida

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Libedusetõrje graniitsõelmetega. Pilt on illustreeriv.
Libedusetõrje graniitsõelmetega. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Jäävihm toob reedest Tartusse ohtliku libeduse. Kuigi linn teeb saju ajal libedusetõrjet, on keerulised ilmaolud sel nädalavahetusel paratamatud ja liigeldes tuleb olla erakordselt tähelepanelik. Võimaluse korral tuleks jäävihma ajal liiklemist vältida ja püsida siseruumis.

Kuigi möödunud ööl tehti nii sõiduteedel kui ka kergliiklusteedel ennetavat libedusetõrjet, võivad teed siiski jäätuda. «Jäävihma korral libedust siiski täielikult ennetada ei saa ning arvestama peab keeruliste teeoludega. Palume kõigil linlastel olla väljas liikudes ettevaatlikud,» ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Oma kinnistu ja sõidutee vahele jäävat kõnniteed peavad hooldama kinnistuomanikud. Üle linna on 105 sõelmekasti, kust saab libedusetõrjeks vajaminevat graniitkillustikku. Konteinerite asukohad on leitavad kaardilt.

Lisaks tuleb ühistuomanikel puhastada avalikult käidavate kohtade ääres asuvad katused varisemisohtlikust lumest ja jääst.

Korteriühistud saavad kõnniteede hoolduseks vajalikud sõelmed Tartu korteriühistute liidu käest: tel 5342 7912 või tartukyl@gmail.com.

Ööpäev ringi töötavad numbrid, kuhu pöörduda teehoolduse mure korral:

  • Tänavapuhastuse AS (läänepiirkond):
    ööpäevane valvetelefon 510 5270
  • AS Eesti Keskkonnateenused (idapiirkond):
    ööpäevane valvetelefon 503 6046
  • Keskkonnahooldus Eesti OÜ (Tähtvere maapiirkond):
    5552 5856
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles