Kohus saatis ohvri torutangidega tapnud mehe 15 aastaks vangi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torutangid.
Torutangid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kahelt inimeselt elu võtnud Valdek Lubja (44) peab tänase kohtuotsuse alusel vangi minema enam kui 15 aastaks. Täna mõisteti ta süüdi mehe surnukspeksmises torutangidega.

Tartu maakohus tunnistas Valdek Lubja (44) süüdi tapmises ja mõistis talle 14-aastase vangistuse, märkis Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Et Lubja on ka varem inimese tapnud, kvalifitseeris kohus tema teo ümber mõrvaks. Koos talle varasema kohtotsusega mõistetud kandmata karistusega peab ta seega kandma kokku 15 aasta ja 2 kuu pikkuse vangistuse. Karistuse kandmise alguseks loetakse 19. maid 2011, mil ta peeti veretöös kahtlustatavana kinni.

Menetluskuludena peab Lubja hüvitama enam kui 5664 eurot.
 
Süüdistuse järgi lõi Lubja mullu ööl vastu 19. maid Võrumaal Misso vallas Määsi külas korduvalt voodis lamavnud meest torutangidega pähe ja vastu pea kaitseks ette pandud käsi. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles