Tartu Kalev-Englase maadleja Artur Jeremejev Rumeenias võitmiseks maadlusaja lõppe ootama ei pidanud

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu Kalev-Englase maadleja Artur Jeremejev kõrgemail poodiumiastmel.
Tartu Kalev-Englase maadleja Artur Jeremejev kõrgemail poodiumiastmel. Foto: Kristjan Press

Möödunud laupäeval peeti Rumeenias Timisoaras rahvusvaheline turniir kreeka-rooma maadluses. Koos võõrustajamaa sportlastega Serbia, Ukraina, Moldova, Bulgaaria ja Kreeka vastu astunud eestlaste parim tulemus tuli Artur Jeremejevilt, kes oli üle kõigist oma vastastest.

Rumeenias kreeka-rooma maadlusturniiril kadettide vanuseklassis kuni 71 kg arvestuses võistelnud noormaadleja Artur Jeremejev alistas kõik vastased ilmse ülekaaluga enne maadlusaja lõppu. Finaalis alistas ta moldovlase Vasile Zabica.

Tartu Kalev-Englase treener Kristjan Press sõnas, et kuigi Jeremejev loodetud vastasega maadelda ei saanud, oli tulemus hea. «Lootsime, et saame finaalis maadelda tänavuse Euroopa meistrivõistluste pronksmedali võitjaga (Iulian Lungu Vasile), aga enne suutis hilisem finaalivastane teda võita. Selliselt tuli finaalis maadelda hoopis Moldova esinumbriga ja Rumeenia EM pronks jäi kehakaalus lõpuks taaskord pronksile. Igatahes tegi Artur oma viimastel rahvusvahelistel kadettide turniiril väga hea tulemuse ja maadluspilt oli vägagi hea.» selgitas ta.

«Kui vastased ikka ei suuda enam ühtegi punkti väärilist tehnikat sooritada, samas kui ise korjad igas matšis erinevate tehnikatega sellisel tasemel ülekaaluks vajalikud 8 punkti, on seis päris hea,» lisas treener matšide kohta.

Rumeenias võistelnud Jeremejevile oli tegu viimase kadettide võistlusega. Nüüd liigub noormees juunioride vanuseklassi ja ees ootab palju muutusi, näiteks pikeneb matši aeg 2+2 minutilt 3+3 minutile.

Lisaks Jeremejevile oli võistlustules teisigi Englase maadlejaid, ent kuna noorematel Tartu poistel oma kaaluklassis vastaseid ei olnud, maadlesid kõik raskemates kehakaaludes. «Paraku seal veel võim vastaste peale veel ei hakanud,» ütles Press.

Käimasoleva nädala lõpuni on noorsportlased veel Rumeenias, kus nad treenivad Rumeenia ja Moldova parimatega maadlusklubis Heracle. Pressi sõnul on selles klubis treenimas mitmed nooremate vanuseklasside maailma ja euroopa meistrid ning medalistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles