Martin Ottas, Mia Faster, Anita Algus ja Eliise Kuus: Mida plaanib uus linnavõim noortega?

, Tartu reforminoorte juhatuse liikmed
Copy
Martin Ottas, Mia Faster, Anita Algus ja Eliise Kuus 
Martin Ottas, Mia Faster, Anita Algus ja Eliise Kuus Foto: Erakogu

Teadupärast on noored meie tulevik, kuid enamasti ei osata noortega midagi peale hakata. Keskealistel poliitikutel pole tavaliselt aimugi, kuidas noortele paremaid võimalusi luua. Tartu nüüdne võimuladvik paistab aga märksa teadlikum olevat: uus koalitsioon väärtustab noorte ettevõtlust, plaanib pakkuda õpilastele stipendiume ning luua ka noortesõbralikku taristut linnas.

Haridusvaldkonnas lubab võimuliit tuua Tartu koolidesse ettevõtlusõppe ning toetab noortele mõeldud arengufondi loomist. See peaks arendama noorte ettevõtlikkust nii õpilasfirmade, rahatarkuse kui ka kogukondliku aktiivsuse vallas. Õpilasfirmade tähtsust on viimastel aastatel eriti palju näha olnud ja tore on tõdeda, et linn neid aktiivselt toetab.

Näiteks loodi Tartu ettevõtluse auhindamisele parima õpilasfirmast alguse saanud osaühingu kategooria. Märkimata ei saa jääda ka mobiilse õpilaspileti initsiatiiv, mis sai samuti alguse õpilasfirmast ja mida praegu Tartus katsetatakse. Leiame, et see loob head eeskuju ja toob rohkem õpilas- ja noorteettevõtlust meie ülikoolilinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles