Galerii ⟩ Soov haigla kuusepuult: laske koerad ketist lahti ja tuppa sooja

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Tartu ülikooli kliinikumi selles koridoris, mis ühendab L. Puusepa tänava poolseid vanemaid maju haigla uute osadega, leiab terve rea Järvselja metsast pärit kuuski, igal ühel rippumas ümmargused sedelid soovidega. Nagu kõnelevad jõuluehted!

«Laske koerad ketist lahti ja tuppa sooja,» meenutab vanarahva ütlemist, mis iseloomustab halba ilma; et selle ilmaga ei saada hea peremees oma koeragi välja.

Krõbe külm on terve see nädal kohal püsinud. Kirjapandu mõjub nagu vastuvaidlemist mitte taluv käsk, aga samapalju on käsus ka soojust, et hooligem endast ja kõigist elusolendeist.

Kuuskede allee seati Maarjamõisa haiglasse sisse esimeseks advendiks. Nüüd, enne kolmandat adventi on oksad soovidest varsti lookas. Väikselt lauakeselt kuuskede vahelt saab jõlukuuli-taolise ümmarguse sedeli, mille peale jõuab aga veel midagi kirjutada nii, et teisedki haiglas seda lugeda saaksid. Ruumi veel on.

TÜ Kliinikumi kommunikatsioonijuht Helen Kaju ütles, et soove jagama on oodatud nii oma töötajad kui ka patsiendid.

«Kuused kinkis meile 100. sünnipäeva tähistav Eesti maaülikooli Järvselja õppe- ja katsemetskond, eesotsas metsateadlase Marek Metslaiuga,» märkis ta.

Vahva on see, et eestikeelsete kirjade kõrval ripub kuuskedel ka vene, inglise ning läti ja leedukeelseid soove. On riimuvaid ridu ja pikki salme. Näib, et ka lapsed on oma mõtteid edasi öelnud... Haiglasse sattunud laps oskab mõista maailma peaaegu nagu täiskasvanu, ja lapse käega kirjutatult on need soovid siiramast siiraimad: «Soovin, et kõik lapsed oleksid terved! Eva, 7-aastane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles