Laupäeval peetakse Tartus jõululaata

Tartu Postimees
Copy
Traditsiooniline jõululaat toimub Tartu kesklinnas turuhoone vahetus ümbruses.
Traditsiooniline jõululaat toimub Tartu kesklinnas turuhoone vahetus ümbruses. Foto: Margus Ansu

Laupäeval toimub Tartu kesklinnas Küüni tänaval, turuhoone ja avaturu ümbruses ning Emajõe ääres traditsiooniline jõululaat.

Kohal on üle 180 kaupleja. Turuhoones ja selle ümbruses ning Küüni tänaval müüakse põhiliselt toidukaupa, alates avaturust on Emajõe ääres suur käsitööala ning osta saab tööstustooteid ja riideid. Küüni tänaval ja Kaubahoovi alleel on traditsiooniliselt müügil segakaup Eestist ja naaberriikidest. Turuhoone sees ja väljas pakutakse rohkelt erinevaid maitseelamusi.

«Linnalaatasid korraldame nüüd suurel kesklinna alal, et turvaliselt ära mahutada kauplejad ning tagada külastajate hajutatus ja mugavus ostlemisel,» sõnas Tartu Turu juht Rene Kiis. Laadale tulijatel palutakse järgida kõiki ohutusnõudeid ja kanda maske. Haigustunnustega tuleb jääda koju.

Tavakohaselt pakutakse jõululaadal lisaks müümisele-ostmisele ka mõnusat meelelahutust. Avaturu grillbaari ees toimuvad kell 12–16 Tantsulkad, Küüni tänaval sebivad ringi Errori tantsukooli päkapikud, turuhoone ees kõlab akordionimuusika ning maaelumuuseum korraldab jõulumänge.

Jõululaada korraldajad soovitavad külastajatel tulla kohale jalgsi või ühissõidukiga. Laadal järgitakse keskkonnahoidlikku käitumisviisi: kauplejatel palutakse kaupa müüa võimalikult pakendi- ja kilekotivaba ning pakkida toiduained paberisse või ostja poolt kaasa võetud nõudesse. Laadal on tagatud jäätmete liigiti kogumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles