Lennukad ideed võtavad kõrgust või käivad kiirelt maha

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darja Saar
Darja Saar Foto: Internet

Entrumi programmi kaudu on Lõuna-Eestis tegevust alustanud kümned projektid, millest kondoomikarbid on vaid üks näide.

Näiteks on Nõo reaalgümnaasiumi noored alustanud üle-eestilise projektiga Energia-TV, mille eesmärk on koondada video- ja fotohuviliste tehtut – midagi koolitelevisiooni taolist. «Youtube’is on palju videoid, mida noored ise teevad, aga suure publiku ette need ei jõua,» rääkis projekti juht Joel Süldre.

Oma projekti käisid nad reklaamimas ka Intellektikal ning plaanis on teha noorte videokonkurss. Sellega alustamine seisab Süldre sõnul hetkel veel Avatud Eesti fondi taga, kust oodatakse otsust rahastamise kohta.

Ülenurme ja Tartu noormeestel on aga südamel vana võitluskunst ning nende plaaniks on luua Tartu Mõõgavõitlejate Klubi, kus noortele õpetaksid mõõgavõitlust vilunud juhendajad.

Sihtasutuse Entrum tegevjuht Darja Saar rääkis, et neile kui korraldajaile pole tähtis, et noorte esimene projekt oleks väga tugev ja elujõuline ning kestaks aastaid, vaid et õpilased saaksid ettevõtluse kogemuse ja nakatuksid selle pisikuga.

Nii on neil tulevikus julgust huvitava teemaga tegelema hakata, sest mõned kogemused, teadmised ja kontaktid on juba olemas. Just ettevõtlik mõtlemine, mitte konkreetsed projektid on see, mida Saare sõnul Entrumiga saavutada üritatakse.

Algul registreerus Entru-misse 98 projekti, viit neist ei alustatudki ning 35 on hiljem katkenud.

Põhjusi loobumiseks on korraldajate sõnul olnud mitmeid. Oktoobris registreeriti projektide ideed, kuid paljud said aru, et need ei ole teostatavad. Mõned olid paindlikud ja muutsid esialgset plaani, aga teised loobusid.

Enamik on oma projekti aga pooleli jätnud selle pärast, et neil pole kas aega või ei ole aega ja motivatsiooni nende meeskonnakaaslastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles