Eesti missiooniüksust rabas Iraagi suve ränk kuumus

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
«Mina olen selliste kodanike ja kaitseliitlaste üle igatahes väga uhke,» märkis president Kersti Kaljulaid, kui oli 21. mail saatnud väekaitserühma Estguard 4 teele Iraaki. Markus Toompere on presidendist paremale lugedes neljas, kelle nägu on näha.
«Mina olen selliste kodanike ja kaitseliitlaste üle igatahes väga uhke,» märkis president Kersti Kaljulaid, kui oli 21. mail saatnud väekaitserühma Estguard 4 teele Iraaki. Markus Toompere on presidendist paremale lugedes neljas, kelle nägu on näha. Foto: Ardi Hallismaa/kaitsevägi

President Kersti Kaljulaid teatas 21. mail avalikkusele, et saatis kaitseliidu Harju malevas Iraagi poole teele väekaitserühma Estguard 4, mis erinevalt meie tavapärastest missiooniüksustest koosnes kaitseliidu tegevliikmetest. Novembri lõpus tulid nad tagasi. Iraagis käisid missioonil 13 maleva esindajad, nende hulgas Tartu kunstnike liidu juhatuse endine esimees Markus Toompere.

Mida oli vaja missioonil teha?

Estguard 4 väekaitserühm oli osa NATO Iraagi missioonist, mis nõustab ja toetab Iraagi julgeolekujõudusid. NATO lõi missiooni 2018. aasta oktoobris, missiooni suurus on 500 kaitseväelast, sealhulgas instruktorid, nõunikud ja toetav personal nii NATOst kui ka partnerriikidest Austraaliast, Soomest ja Rootsist. Missiooni väekaitserühma ülesanne oli julgestada ja eskortida liitlasi. Minu ametikoht oli laskur-parameedik.

Copy
Tagasi üles