Taas sisetülis Keskerakonnale jäi linnavolikogus kolm kohta (4)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu volikogu liige Jelena Frunze praeguse koosseisu teisel istungil mullu sügisel, kui ametisse hääletati linnavalitsus. Neli päeva hiljem lahkus Frunze Keskerakonnast.
Tartu volikogu liige Jelena Frunze praeguse koosseisu teisel istungil mullu sügisel, kui ametisse hääletati linnavalitsus. Neli päeva hiljem lahkus Frunze Keskerakonnast. Foto: Kristjan Teedema

Tartu volikogus eelmise koosseisuga võrreldes kolm kohta loovutanud Keskerakond kaotas sisuliselt veel neljandagi, kui Jelena Frunze 23. novembril erakonnast välja astus, kuid volikogust lahkuda ei kavatse. Esialgu pole tal ka plaani mõne teise erakonna fraktsiooniga liituda: «Praegu tahan olla vaba, võtta oma valijatele aega ja aidata nende küsimusi lahendada.»

Kaheksa aastat keskerakondlane olnud Frunzel on erakonna Tartu piirkonna juhi Jaan Tootsiga erimeelsusi olnud juba varem. Ka kevadel ähvardas ta erakonna jätta, kuid siis, nagu tookord sõnastati, räägiti ühise laua taga sotid selgeks, Frunze kandideeris ja sai keskerakondlastest kolmanda tulemusega volikogusse, häältesaagiks 283.

Mis edasi juhtus, selles Frunze ja Tootsi arusaam asjast mõnevõrra lahkneb, aga «viimane täpp kogu lool», nagu Frunze ütles, oli volikogu 19. novembri hääletus komisjonide moodustamise asjus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles