Peipsi kaluritel tuleb tuleval aastal leppida väiksema püügiga, erandiks ahven

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Peipsi kattub jääga.
Peipsi kattub jääga. Foto: Margus Ansu

Eesti ja Venemaa valitsuste vaheline kalapüügikomisjon leppis mitu päeva kestnud läbirääkimiste lõpuks kokku järgmise aasta püügitingimustes Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järves, teatas keskkonnaministeerium.

Ahvenavarud loovad järgmisel aastal Eesti kutselistele kaluritele võimaluse seda kala püüda 350 tonni võrra rohkem kui tänavu. Ahvena püük põhjanoodaga on võimalik 15. septembrist kuni 31. oktoobrini.

Samal ajavahemikul vähendatakse koha alammõõtu 35 sentimeetrini. Teadlaste hinnangul on koha madalseisus, sest viimaste aastate põlvkonnad on olnud vähearvukad. Sel põhjusel otsustasid mõlemad riigid vähendada koha püügimahtusid 75 tonni võrra. Eesti kalurid võivad järgmisel aastal püüda piirijärvedes 445 tonni koha.

Hästi ei käi ka rääbise ja tindi käsi. Komisjon leppis kokku, et rääbise kvoot Eesti kaluritele on 45 tonni ja tindi töönduspüük tuleb järgmisel aastal sootuks keelata.

Latikavarud on endiselt suured, kuid mõnevõrra väiksemad kui eelmisel aastal. Eesti poolel on võimalik seda püüda 795 tonni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles