Virtuaaltuur viib suvisesse Tartusse

Tartu Postimees
Copy
Virtuaaltuur koosneb 25 panoraamvaatest.
Virtuaaltuur koosneb 25 panoraamvaatest. Foto: Lauri Veerde, OÜ Procontent

Tartu linnal valmis virtuaaltuur, mis on ingliskeelne ja leitav Visit Tartu kodulehelt. Virtuaaltuur on mõeldud kasutamiseks nii mobiilis kui ka arvutis. Lisaks on virtuaaltuuri võimalik vaadelda VR-prillidega.

Tartu virtuaaltuur koosneb 25 kvaliteetsest panoraamvaatest, sealhulgas neljast droonivaatest. Vaadetes on esile toodud olulisemad turismiobjektid ja vaatamisväärsused ning iga objekti juures ka lisainfo.

Virtuaaltuur algab avapanoraamiga, kus on asukohapuntide menüü ja kaardirakendus. Avavaatele on märgitud kõik asukohapunktid, mis on tuuril omavahel seotud. Külastaja saab liikuda ühest asukohast teise.

Valitud asukohtadel on ka audioheli, näiteks Raekoja platsil asudes võib kuulata Raekoja kellamängu, Lodjakoja juures aga loodushelisid.

Loodud lahendus võimaldab juurde liita ka ettevõtjate virtuaaltuure, et objekte lähemalt tutvustada. Seetõttu kutsub Visit Tartu meeskond ettevõtjaid üles oma asutuse tutvustamiseks virtuaaltuure looma.

Virtuaaltuur loodi koos osaühinguga Procontent, kes on varem teinud maailmatasemel auhinnatud virtuaaltuure, näiteks TalTechis ja Aalto ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles