Politsei kõrvaldas roolist alkoholi tarvitanud marsruuttakso juhi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobe kontroll. Illustreeriv foto.
Joobe kontroll. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile pidasid Tartu patrullpolitseinikud kinni reisijaid vedanud marsruuttakso juhi, kes oli tarvitanud alkoholi.

Lõuna prefektuuri kinnitusel saabus 14. veebruaril kella 20.55 ajal politsei juhtimiskeskusesse info, et Ülenurme alevikus nähti väikebussijuhti, kes jõi õlut ja sõitis seejärel Tartu suunas.

Patrullid asusid kirjeldusele vastavat mikrobussi otsima linnast ja selle ümbrusest. Kella 21.45 ajal märkasid korrakaitsjad Tartus Turu-Soola ristmikul valget värvi väikebussi Mercedes Benz ning peatasid selle.

Sõiduki roolis olnud 52-aastasele Jaanusele tehti alkoholijoobe kontroll ning fikseeriti näidu põhjal alkoholi tarvitamise tunnused. Politseipatrull kõrvaldas isiku juhtimiselt, tema suhtes alustatakse väärteomenetlust.

Bussis olnud kuue reisija sõidutamiseks kutsuti kohale kaine bussijuht.

Lõuna prefektuuri patrullteenistuse komissar Tarmo Närap ütles, et reisijateveo teenust pakkuval juhil on kanda väga vastutusrikas ülesanne – seista hea selle eest, et reisijad jõuaksid turvaliselt soovitud sihtpunkti. Professionaalsetetelt juhtidelt eeldab politsei eeskujulikku käitumist, mistõttu on murettekitav, et mõned neist endale selliseid ränki eksimusi lubavad, lisas Närap.

Sel nädalal pöörab politsei kogu Euroopas erilist tähelepanu raskeveokite- ja ühissõidukite juhtidele. Eeskätt keskendutakse töö- ja puhkeaja nõuete täitmisele ning sõidukite tehnilisele seisukorrale, kuid tähelepanuta ei jää ka muud rikkumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles