Raekoja platsil õitsevad keset talve lilled

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tartu 2024 kasvulava annab vihjeid tiitliaasta programmi kohta.
Tartu 2024 kasvulava annab vihjeid tiitliaasta programmi kohta. Foto: Mana Kaasik

Raekoja platsi valguskülas on 9. jaanuarini avatud Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kasvulava. Sellega annab kultuuripealinn esimesed vihjed tiitliaasta põhiprogrammi kohta, mille esimest osa tutvustatakse juba uue aasta alguses.

«Kõik sündmused ja projektid, mille tiitliaastal huviliste ette toome, on koondunud eriskummaliste taimedena kasvulavale ,» tutvustas Tartu 2024 turundusjuht Marika Goldman.

Kasvulava kujundas Viljandi kollektiiv Full of Junk Design koosseisus Liisa Lilienthal, Pille-Riin Lillepalu ja Gerda Sülla. Disain järgib keskkonnasäästlikku joont ja on sealjuures visuaalselt mõjus.

«Kasvulava maastik valmis teatridekoratsioonidest järele jäänud penoplastitükkidest, nende asemel pidid esialgu olema ehitusjäätmed. Kõik taimed on taaskasutatud ja kokku kogutud teise ringi poodidest. Lisaks on kasutatud kangatööstuse jääke, vanarauda, vanapaberit, «kasutuskõlbmatut» linoleumi, vineerijääke ja plastist pakkelinti, mida küsisime ehituspoodide prügikastidest,» kirjeldas kujundaja Pille-Riin Lillepalu.

Tiitliaasta programmi esimese osa avalikustamise eel otsib sihtasutus Tartu 2024 meeskonda lisa. Erilist tähelepanu nõuab töö programmi ja produktsiooni lepingutega, seega värbab sihtasutus tööle programmiliini «Teadus ja tehnoloogia» juhi. 

«Juhi ülesandeks saab Tartu start-up'i maailma ja tehnoloogia narratiivi toomine kultuuripealinna programmi,» selgitas Tartu 2024 tegevjuht Kuldar Leis.

Veel vajab täitmist Lõuna-Eesti projektide halduri ametikoht, kelle ülesanne on muu hulgas analüüsida regionaalsesse taotlusvooru laekunud projekte. Kokku laekus taotlusvooru 99 ideekavandit.

Tartu 2024 otsib ka digikanalite spetsialisti, kes haldaks sihtasutuse sotsiaalmeediakanalite arendamist ja loomet, ning loovjuhi Kati Ilvese assistenti.

Kandideerimise kohta leiab infot Tartu 2024 kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles