FOTOD ⟩ Tallinna-Tartu maanteel Kardla külas hukkus rängas avariis noor mees (8)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Tartu lähistel Tallinna-Tartu maantee 171. kilomeetril hukkus raskes liiklusõnnetuses 22-aastane mees.

Neljapäeva õhtul kella poole kümne paiku teatati avariist Tartu lähedal Kardla külas, kus olid kokku põrganud maastur ja veok. Sõiduauto juhi kõrval istunud 22-aastane mees sai nii raskeid vigastusi, et tema elu ei õnnestunud päästa.

Politsei teatas reedel kell 1.22, et esialgsetel andmetel liikus veoauto Scania Tallinnast Tartu suunas, kaotas juhitavuse ja sõitis libedalt teelt välja vasakule kraavi, kuid osa haagisest jäi sõiduteele. Haagisega põrkas omakorda kokku vastassuunas liikunud sõiduauto Volvo.

Tartu poolt sõitnud maastur.
Tartu poolt sõitnud maastur. Foto: Jürgen Puistaja

Õnnetuse hetkel viibis sõiduautos kolm inimest ja veokis juht üksinda. Volvo kõrvalistuja vigastused olid sedavõrd rasked, et ta hukkus sündmuskohal. Sõiduautot juhtinud 41-aastane mees ja 23-aastane kaasreisija toimetati haiglasse. Veokit juhtinud 39-aastase mehe vaatas kohapeal üle kiirabi, vigastusi tal ei tuvastatud.

Avariipaigas kehtib kiirusepiirang 50 km/h. Tee oli libe, sõidukite rehvid vastasid nõuetele, kõik kahes autos viibinu isikud kasutasid turvavarustust. Mõlema sõiduki juhid olid kained.

Maastur sõidutati avariipaigast minema.
Maastur sõidutati avariipaigast minema. Foto: Jürgen Puistaja

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Kert Kotkas sõnas, et talvistes teeoludes liiklemine nõuab suuremat ettevaatlikkust.

«Talvel võivad teeolud olla väga muutlikud ning kindlasti mõjutab liiklust pime aeg, sademed ja libe tee. Sellest nädalast on talverehvid sõidukitel kohustuslikud, kuid ohutuks liiklemiseks tuleb lisaks rehvivahetusele kasutada talvistele teedele sobivaid sõiduvõtteid ehk vajadusel võtta hoog maha ja olla tähelepanelik,» sõnas operatiivjuht.

Transpordiametist kell 22 tulnud teate kohaselt oli tee liikluseks täielikult suletud, paluti jälgida liikluskorraldajate juhiseid. Ümbersõit oli korraldatud Kärkna kaudu. Transpordiamet teatas reedel kell 0.14, et tee on liikluseks taas avatud.

Avariipaigale sõitis mitu operatiivsõidukit.
Avariipaigale sõitis mitu operatiivsõidukit. Foto: Jürgen Puistaja
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles