Nädalavahetusel toimub Alatskivi lossi jõuluturg

Tartu Postimees
Copy
Tuleval nädalavahetusel leiab aset Alatskivi lossi jõuluturg.
Tuleval nädalavahetusel leiab aset Alatskivi lossi jõuluturg. Foto: Ahto Sooaru / Erakogu

Laupäeval toimub juba traditsiooniks saanud Alatskivi lossi jõuluturg. Esimest päeva avab oma uksed Alatskivi antiigikuur.

Lossi jõuluturule tuleb kauplejaid lähemalt ja kaugemalt, kohal on üle viiekümne kaubitseja. Lettidel on isetehtud kaubad: kootud sokid ja kindad, kodumaised seebid ja kosmeetika, isetehtud ehted ja mänguasjad, kodused teesegud ja mesi, hoidised ja piparkoogid, jõulupärjad ja puidutöö.

Jõuluturulistele loob seda õiget jõulutunnet kohalike esinejate jõuluprogramm. Avatud on lossi restorani jõulukohvik ning lossi keldrikorrusel tegutsevas keraamikakojas saab teha nii jõuluoste kui ise savist meisterdada. Jõuluturg on avatud kell 10–16, lossi sissepääs on sel päeval prii.

Lisapõhjuse ka kaugemalt sel päeval Alatskivile tulekuks annab esimest korda uksed avav Alatskivi antiigikuur. Muidu Nina külas antiigiladu pidav Hans Koster otsustas tuua vanavara ja antiigi rohkem külastatavasse paika. Ligi kahesajaruutmeetrine antiigikuur ootab laupäeval külalisi hommikul alates kella kümnest.

Korraldajad paluvad kaasa võtta kehtiva vaktsineerimis- või läbipõdemistõendi ning isikut tõendava dokumendi. Samuti parkida autod Alatskivi keskuse parklatesse kalmistu kõrval ning poe juures ning jalutada lossi ja antiigikuuri juurde läbi lumise pargi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles