Aardlapalu karjääri lähistel uppus läbi jää vajunud mees (1)

Copy
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Jürgen Puistaja

Täna kella 11 paiku said päästjad teate, et Kastre vallas Aardlapalu karjääri lähistel on kalamees vajunud läbi jää ning sellele kohale pääseb raskesti ligi. 79-aastane mees suri hiljem haiglas.

Päästjate saabudes meest veepiiril enam näha ei olnud, vaid ta olid täielikult vajunud vee alla. Pinnaltpäästevarustuses päästjad said teadvusetu kalamehe jääaugust kätte ja tõid ta ujuval päästelaual kaldale. Kannatanut elustati ning kiirabi toimetas raskes seisundis mehe haiglasse, kus ta hiljem suri. Jää paksus õnnetuspaigas ulatus napilt viie sentimeetrini. 

Pinnaltpäästevarustuses päästjad pidid õnnetuspaika minema paarsada meetrit jalgsi ja osaliselt läbi võsa. Teadvuse kaotanud kalamees saadi kaldast umbes paarikümne meetri kauguselt jääaugust kätte ning toodi kaldale kell 11.34. Päästjad alustasid elustamist, mis anti üle kiirabitöötajatele. Kiirabi jätkas elustamist ja viis mehe haiglasse.

Ka päästjatel oli raskusi eraldatud sündmuskohta jõudmisega.
Ka päästjatel oli raskusi eraldatud sündmuskohta jõudmisega. Foto: Jürgen Puistaja

Päästetöö juhi Marek Kutsari sõnul oli kanali jää paksus maksimaalselt viis sentimeetrit. «Praegustes oludes pole jää veel turvalist paksust saavutanud ning sellele mineja elu satub kindlasse ohtu. Seepärast kehtib ka siseveekogude jääle mineku keeld,» ütles ta. «Turvaliseks loetakse jääd paksusega alates kümnest sentimeetrist.»

Päästeamet juhib tähelepanu sellele, et kehtestatud on siseveekogude jääle minemise keeld. Keelust üleastujad panevad ohtu enda ja kaaslaste elu ning neid saab väärteo korras karistada ja sundida jäält lahkuma.

Tänasest kehtib jäälemineku keeld, hoolimata külmakraadidest pole veekogusid kattev jää veel piisavalt stabiilne.
Tänasest kehtib jäälemineku keeld, hoolimata külmakraadidest pole veekogusid kattev jää veel piisavalt stabiilne. Foto: Jürgen Puistaja
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles