Tartu jõululaat tähistab sel aastal juubelit

Tartu Postimees
Copy
Jõululaat Tartu Näituste messikeskuses tähistab sel aastal juubelit.
Jõululaat Tartu Näituste messikeskuses tähistab sel aastal juubelit. Foto: Sille Annuk

Eeloleval nädalavahetusel avab Tartu messikeskuses 25. aastat järjest uksed jõululaat. Juubelilaadale on tänavu end kirja pannud üle saja kaupleja.

Jõululaada projektijuhi Annika Pettai-Urbeli sõnul on laadal kaubavalik kirju. Müügilettidel on esindatud kodumaine toit ja jook, käsitöö, keraamika, ilu- ja tervisetooted, jõulukaunistused, kodudekoratsioonid ja palju muud. 

Pettai-Urbeli sõnul on laadal terve hulk kauplejaid, keda külastajad loodavad näha ning kelle müügileti asukohtki varasematest aastatest tuttav, kuid märkimisväärsel hulgal on ka uusi tulijaid. 

Selleks, et laadalistel oleks lihtsam huvipakkuvad tooted üles leida, on müüjad paigutatud selliselt, et toiduained ning ilu- ja tervisetooted leiab messikeskuse esimesest paviljonist ning käsitöö tagumisest hallist. 

Traditsiooniliselt on võimalik jõululaadale sõita tasuta jõulubussiga, mis väljub laada lahtiolekuaegadel täistundidel Raekoja platsilt ning pooltundidel messikeskusest tagasi kesklinna.

Messikeskuse jõululaada korraldajad märgivad, et kuigi valitsevaid ilmaolusid silmas pidades on soojades ruumides märksa toredam kaubelda kui õues, jäi tänavu laadalt kõrvale ligemale kolmkümmend ettevõtet, sest vaktsineerimata inimesi praegu kehtivate piirangute järgi ruumides toimuvale laadale lubada ei tohi. Korraldajad paluvad laadale tulijail vaktsineerimist või läbipõdemist tõendav pass koos isikut tõendava dokumendiga varakult välja otsida, et vältida järjekordi. Maski kandmine on kohustuslik.

«Jõululaat on avatud kolm päeva ja ühtekokku 21 tundi. Kutsume inimesi üles külastust planeerima ka hommikustele ja pärastlõunastele tundidele, kui inimesi on pisut vähem,» rääkis korraldaja ning rõhutas, et nii kauplejad kui korraldajad on tänulikud, et hoolimata piirangutest on turvaliselt võimalik siiski üritusi korraldada.

Jõululaat toimub Tartu messikeskuses 3. kuni 5. detsembril. Laata korraldab AS Tartu Näitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles