Vanemuise teater avas taas kostüümilaenutuse

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Vanemuise kostüümilaost leiab üle 4000 eseme.
Vanemuise kostüümilaost leiab üle 4000 eseme. Foto: Triin Isak

Vanemuise teatri kostüümilaenutus avas pärast värskenduskuuri uksed. Kostüümilaos oleva enam kui 4000 riideeseme ja aksessuaari hulgast leiab endale sobivas stiilis kehakatte iga soovija. Oodatud on nii spontaansed sisseastujad kui ka etteteatamisega tulevad grupid.

Vanemuise teatri kostüümilaenutuse juhataja Triin Isak ootab avatud meelega kliente – kindel visioon laenatavast kostüümist ei olegi kõige tähtsam. «Kindlasti on palju laenajaid, kes teavad kohe küsida mõnd kostüümi konkreetsest lavastusest või kel on kindel visioon, mida nad oma seljas näha soovivad. Julgustan kostüümiladu külastama ka neid inimesi, kel puudub nägemus, kellena stiilipeol, jõulupeol või muul üritusel üles soovivad astuda. Olles avatud ja julgedes katsetada, leiame igale kliendile põneva kostüümi, millega soovitud rolli täita,» rääkis Isak.

Kostüümilaenutus on avatud kolmapäevast reedeni kell 12–18.30. Esmaspäeviti kell 10–17 oodatakse kostüüme tagasi lattu. Teisipäeviti võetakse aga vastu oma külastushuvist ette teada andnud gruppe.

«Eraisikute kõrval näen, et kostüümilaol on potentsiaal teha suuremat koostööd näiteks nii koolide huvijuhtide, draamaringi õpetajate kui ka hobiteatrite eestvedajatega. Neile oleks teisipäevane kostüümilao külastus kui personaalteenus, kus otsime välja grupi vajadusest lähtuvad kostüümid ja aksessuaarid,» lisas Triin Isak.

Hea teada

Vanemuise teatri suures majas (Vanemuise 6) asuvasse kostüümilaenutusse pääseb Struve tänava poolt, viidad juhatavad õigesse paika.

Kostüüme ei laenutata kauemaks kui nädal.

Ühe kostüümi laenamine maksimaalselt nädalaks maksab 10–25 eurot.

Hinnalisemate kostüümide puhul tuleb arvestada ka tagatisraha maksmisega.

Vanemuise teater parukaid ei laenuta.

Kui võimalik, anna kostüümi laenamise soovist ette teatada telefonil 744 0125.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles