Rajameistrid töötavad ööpäev läbi, suusatajad tihedalt kannul

Lenel Karu
Copy
Eile keskpäeval trotsis Tähtvere spordipargis tuisku ja tuult üksainus suusataja, präast tööpäeva lõppu liiklus rajal tihenes.
Eile keskpäeval trotsis Tähtvere spordipargis tuisku ja tuult üksainus suusataja, präast tööpäeva lõppu liiklus rajal tihenes. Foto: Kristjan Teedema

Lumehunnikud aina kerkivad ja tõeline talveilm annab hoogu talispordi harrastajatele. Tartumaal on mitmel pool suusarajad juba sisse sõidetud ning huvilisi jagub. Küll aga soovitavad rajameistrid sõitma minna pigem kehvade suuskadega ja vabatehnikas, sest klassikastiilis sõitmiseks mitmes kohas jälgi veel pole.

Tähtvere spordipargi juht Marti Viilu ütles, et nädalavahetusest saati on suusarajad sees ning töö masinatega käib ööpäev läbi. «Pühapäeval sõitsime traktoriga rajad üle, täna pressisime lahtist lund. Tuisulumi on hästi kerge ja sellest korralikku põhja ei saa,» selgitas Viilu eile. Ta tõi näiteks, et kümme sentimeetrit tuisulund võrdub kokku pressitult ühe-kahe sentimeetriga.

Kuigi rajad alles valmivad, on suusatajad juba platsis. «Ma ei saa aru, kas neil on mingi andur küljes, et kui rajatraktor üle käinud, on nemad kohe kohal. Pühapäeval oli üle 15 inimese korraga sõitmas,» meenutas Viilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles