Maratoni rajameistrid valmistuvad jäljetõmbamiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni rajameister Assar Kütt.
Tartu maratoni rajameister Assar Kütt. Foto: Kristjan Teedema

«Mõne aastaga võrreldes on meil praegu siin hästi,» ütles eile Hellenurme põllu eelsele lõigule traktoriga lund juurde vedanud Tartu maratoni rajameister Assar Kütt (pildil). «Otepää–Palu ots on täitsa lust ja lillepidu!»

Kuigi lume paksusega hetkel eriti kiita ei ole, on üldine olukord rajameistri hinnangul positiivne ja sportlased pühapäeval suusakriipimise hirmus suuski keset rada jalast võtma ei pea.

Siiski on rajal ka  kohti, mille eest rajameistritest pojal ja isal Assar ning Arvo Kütil on vaja veel viimastel maratonieelsetel päevadel hoolt kanda. Vähese lumega on kaetud kitsamad lõigud metsa vahel ja näiteks Hellenurme soopealne koht, sest seal oli maa kauem soe.

Assar Kütt ütles, et kindlasti kuluks ka kunstlumi ära, aga selleks ei ole raha, sellepärast peab toime tulema juba olemasoleva lumega ning seda lihtsalt kopaga õhemalt kaetud kohtadele viima. Et klassikajäljed peavad viis sentimeetrit sügavad olema, siis igale poole sel aastal jälgi sisse ei tehtagi. «Mõnes kohas teeme nii, et on lihtsalt ilus valge ja sile pind, inimene ei lõhu oma suuski ära,» selgitas ta väikest muudatust.

Suusasõber Alari Lomp pühapäeval küll starti ei lähe, kuid eile oli ta rajal talvepuhkust nautimas ja arvas, et rada on igati korralik. «Oleme siin nüüd mitu päeva erinevatel lõikudel sõitnud ja väga mõnus on,» rääkis ta.

Viimase lihvi saab rada laupäeva õhtul. Põhitrassile tuleb klassikajälgi kaheksa, kitsamatesse kohtadesse kuus ning finišisse on plaanitud neli jälge.

41. Tartu maraton leiab aset pühapäeval, kui 63 kilomeetri sõitjatele antakse ühisstart kell 9 Otepääl Tehvandi spordikeskuse staadionil, 31 kilomeetri suusatajad stardivad kell 12.30 Arula teeristis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles