Maarja kiriku tornis põleb üle aastakümnete tuli

Liisa Salekešina
Copy
Maarja kiriku torni ehituse toetamiseks sai viie euro eest soetada ka omanimelise tornikivi. Nüüdseks on kive annetatud ligikaudu 95 000.
Maarja kiriku torni ehituse toetamiseks sai viie euro eest soetada ka omanimelise tornikivi. Nüüdseks on kive annetatud ligikaudu 95 000. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Pooleliolevatest ehitustöödest hoolimata süttis Maarja kiriku tornis esimesel advendil jõuluootust tähistav valgus.

Kiriku tuledega ehtimise idee ei tekkinud tühjale kohale, varemgi on jõulupühade aegu jäetud põlema tuled saali akendel.

Viimased kaks aastat on kiriku katusele moodustatud valgussammastest torn. Sihtasutuse Tartu Maarja Kirik juht Silvia Leiaru ütles, et tänavu on tulede süütamine eriti tähenduslik.

«Praegu saame rääkida sellest, et pärast 80 aastat põleb Maarja kiriku tornis tuli, isegi seda, et pärast 80 pikka aastat on meil üldse Maarja kirikul torn,» sõnas Leiaru. «See annab edasi meie ootust ja lootust, et saabuks jõuluaeg, et kirik saaks korda.»

Tuled jäävad põlema õhtuti jaanuarini. «Kui vaadata praegust elektri hinda, siis ei tasu neid põlemas hoida, kui inimesed magavad. Nii on keskkonnasäästlikum ka,» selgitas Leiaru.

Maarja kiriku taastamiseks on laekunud tuhandeid annetusi, suurem osa anonüümseid, kuid nende hulgas leidub ka 700 nimelist eraisikust annetajat ning ligi 80 asutust ja ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles