Valgusküla avapäeval püüdsid tähelepanu uimelised asukad (1)

Liisa Salekešina
Copy
Kalade juurde majakesse külastajaid ei lasta, vaid jõe-ja järveelanike tuleb uudistada läbi klaasi.
Kalade juurde majakesse külastajaid ei lasta, vaid jõe-ja järveelanike tuleb uudistada läbi klaasi. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Kui viimased paar aastat on raeplatsil asuvas valguskülas kuu aega siblinud kanad, siis tänavu on sulelised vahetatud Emajõe uimeliste asukate vastu.

Platsi keskpaigas asuvasse majakesse seati kaladele sisse kaks akvaariumi, kus elutsevad kuu aja vältel teiste seas ka haugid, särjad ja angerjad. Kalade näitamise eesmärk pole siiski kalamehi kadedaks ajada, vaid väljapanek teenib hariduslikku eesmärki.

Akvaariumites ujub üheksat liiki kalu, kelle kodukohaks on just Eesti jõed ja järved. Akvaariumimajakest aitas üles seada maaülikooli limnoloogiakeskus.

Valgusküla avapäeval oli uudistajaid akvaariumimaja ümber nagu murdu.
Valgusküla avapäeval oli uudistajaid akvaariumimaja ümber nagu murdu. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Varem on kalamajake tekitanud pahameelt loomakaitsjate seas, kes ei mõistnud, miks on vaja just elusloomi rahvale näitamiseks tuua ning miks ei võiks piisata näiteks ekraanidest. 

Valgusküla korraldajad sellise seisukohaga nõus ei olnud. Maaülikooli hüdrobioloogia ja kalanduse õppetooli juht Kalle Olli ei pidanud samuti kalade näitamist probleemiks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles