Tartu korvpallimeeskonnaga ühines ameeriklasest tagamängija Lamonte Bearden

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Lamonte Bearden.
Lamonte Bearden. Foto: TÜASK

Tartu ülikool Maks & Mooritsa korvpallimeeskond täiendas oma ridu 26-aastase ja 191 cm pikkuse ameeriklasest tagamängija Lamonte Beardeniga, kes kodumaal mängis ülikoolikorvpalli Buffalo ning Western Kentucky ülikoolide eest.

Tartu ülikooli korvpallimeeskonna Maks & Mooritsa peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul suudab Bearden mängida erinevaid positsioone. «Bearden oskab mängida nii mängujuhi kui ka viskaja koha peal ehk suudab ise palliga olukordi luua ja ka teisi sööduga aidata. Ta mängis ülikoolis korralikult ja on saanud kogemusi ka Iisraelis ning Türgis. Seni nähtu põhjal usume, et ta on mängija, kes oskab sööta, visata ja läbi minna ning aitab meeskonnal mänge võita,» kommenteeris Mazurs.

Lamonte Bearden ootab Tartu eest mängimist. «Olen kuulnud, et Tartu on tore korvpallilinn ja ootan põnevusega esimesi mänge. Usun, et suudan meeskonda tuua energiat ja aidata elementides, mida võiduks vaja. Detsember tuleb mängude poolest põnev kuu ja ma olen selleks valmis,» sõnas ta.

Esimesel profihooajal, 2019/2020. aastal, mängis Bearden Türgi esiliigas Duzce meeskonnas ning kogus seal keskmiselt 18 punkti, 5,4 söötu ja 3,7 lauapalli. Eelmisel hooajal mängis Bearden Iisraeli esiliigas Maccabi Kiryat Motzkini meeskonnas, kus kogus 17,8 punkti, 7 korvisöötu ja 5,4 lauapalli.

Selle hooaja eel oli Bearden seotud ka Saksamaa Pro A meeskonna Schwenningen wiha Panthersiga, ent ei leidnud sealses tihedas tagaliinis oma kohta. Esimese mängu Tartu särgis teeb Bearden kolmapäeval, 1. detsembril, kui Tartu meeskond võõrustab koduse Põhja-Euroopa korvpalliliiga etapil Valmiera GLASS VIA meeskonda.

Lamonte Beardeniga on sõlmitud leping hooaja lõpuni, detsembrikuu on mängija prooviperioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles