Algab konkurss Tartu linnakirjaniku stipendiumile (1)

Tartu Postimees
Copy
Tartu linnakirjanik Juhan Voolaid.
Tartu linnakirjanik Juhan Voolaid. Foto: Margus Ansu

20. detsembrini saab Tartu kultuurkapitalile esitada taotlusi Tartu linnakirjaniku stipendiumi saamiseks 2022. aastal.

Linnakirjaniku stipendium on Tartu linna ja Tartu kultuurkapitali koostöös välja antav stipendium kultuuriväärtusega ilukirjanduse või publitsistikaga tegelevale loovisikule, kes elavdab Tartu kirjanduselu ning aitab kujundada Tartu linna mainet rahvusvaheliselt tuntud kirjandussõbraliku linnana. Stipendiumile kandideerija elukoht peab Eesti rahvastikuregistris olema Tartu linn.

2022. aastal on stipendiumi suurus 14 016 eurot, mis makstakse välja igakuiste võrdsete osamaksetena.

Stipendiumi taotlemiseks tuleb hiljemalt 20. detsembriks Tartu kultuurkapitalile esitada oma kujutlus Tartu linnakirjaniku rollist, mida taotleja peab olema stipendiumi saamisel valmis täitma, ülevaade senisest loometegevusest ning ülevaade tegevusest, mida taotleja kavatseb ellu viia 2022. aastal.

Stipendiumi saamine ei eelda olemasolevate stipendiumide, toetuste või muu loometöö eest saadavate sissetulekute katkemist, samuti jääb võimalus toetusi ja stipendiume edasi taotleda.

Senised Tartu linnakirjanikud on Kristiina Ehin (2017), Mika Keränen (2018), Vahur Afanasjev (2019), Carolina Pihelgas (2020) ja Juhan Voolaid (2021).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles