Päevatoimetaja:
Richard Särk

Lammutatud raeplatsi hoone osa saab uue elu

Copy
Ehitusettevõte Eviko tegeles avariiohtliku hooneosa lammutamisega ning nüüd asub ehitama juurdeehitust.
Ehitusettevõte Eviko tegeles avariiohtliku hooneosa lammutamisega ning nüüd asub ehitama juurdeehitust. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Teisipäeval kinnitas linnavalitsus Raekoja plats 14 ehitusloa, kus laiendatakse olemasolevat hoonet, kuna varasemalt oli ekspertiis hinnanud majaosa ohtlikuks ning see tuli lammutada.

Kuigi sama hoone oli remondis ka aasta tagasi tunnistas ekspertiis ühe osa majast avariiohtlikuks, kuna see kippus vajuma. Linnavalitsuse linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgensoni sõnul andsid eksperdid soovituse kohe hoone lammutada, mis ka tehtud sai.

Päästeti vaid majaosa kelder ja tükk esimesest korrusest ning nüüd alustab seal ehitust firma Eviko, mis ka vana osa eemaldas. «Selgunud on hooneosa maksumus, milleks kujunes natuke alla 400 000 euro,» selgitas Jürgenson.

Hooneosas tegutseb linnavalitsuse süsteemihalduse osakond koos linnakantselei ja projektijuhtidega. Suuremas jaos ongi hooneosas äriruumid, vaid 15 protsenti hoonest on ettenähtud elamuks. Lisaks linnavalitsusele ja eluruumidele paikneb majas ka meeste juuksur.

Hoonet on viimaste aastate jooksul renoveeritud veelgi. Viimati löödi haamer seina 2019. aastal, mil muudeti aastaid tühjalt seisnud ruumid IT-osakonna peakontoriks. Tollal läks ehitus maksma ligikaudu miljon eurot.

Kuivõrd hoone asub vanalinna muinsuskaitsealal on ehitustööde tegemine raskem. «Eks kesklinnas on ehitamine ongi oma olemuselt keerulisem,» nentis Jürgenson.

Tagasi üles