Nõo vallavanemaks sai Elva vallas kandideerinud valimisliidu esinumber ja vallavolinik

Tartu Postimees
Copy
Uut vallavanemat õnnitleb Nõo vallavolikogu esimees Jaanus Järveoja ja aseesimees Krista Kvarnstöm.
Uut vallavanemat õnnitleb Nõo vallavolikogu esimees Jaanus Järveoja ja aseesimees Krista Kvarnstöm. Foto: Liia Sirel

Tänasel Nõo vallavolikogu teisel istungil valiti vallavanemaks Elva vallas valimisliidu Sinu Elva Vald esinumber ja vallavolikogu liige Maano Koemets.

Istungil valiti salajasel hääletamisel vallavanemaks 15 poolthäälega Maano Koemets, kes sai Elvas kandideerides 239 häält. Vallavolikogu istungil osales kokku valla kõik 15 volikogu liiget.

Koemets tutvustas end hääletuse eel kui pika töökogemusega poliitikut: kaheksa aastat on ta olnud Rannu vallavanem ja viimased neli aastat Elva vallavolikogu esimees. Ühtlasi on ta praegu ka Elva vallavolikogu liige.

«Minu jaoks on Nõo vald kasvava elanikkonnaga edukas omavalitsus, mille ettevõtted ja elanikud hoolivad oma kodukohast. Nõos on olnud stabiilne ja edukas vallajuhtimine, siinne asukoht on väge hea potentsiaaliga, see on koht kus õigeid otsuseid tehes on võimalik luua väga mugav elukeskkond,» rääkis Koemets.

Täna teatas ka Koemetsa valimisliit ja Reformierakond koos Isamaa nimekirjas kandideerinud Toomas Laatsiti, Margus Ivaski ning Keskereakonna nimekirjas kandideerinud Sulev Kuusiga Elva vallas koalitsiooni moodustamisest. Nimelt pöörasid viimased kolm senistele koalitsioonipartneritele Isamaale ja EKRE-le selja ning said volikogus napi enamuse.

Vallavolikogu järgmine istung peetakse esmaspäeval, 29. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles