Etteheide: võimuerakonnad kaaperdasid komisjonide kohti

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Volikogu teisel istungil valiti uuesti ametisse linnapea Urmas Klaas, määrati talle ametipalk ja moodustati volikogu alalised komisjonid, kuid opositsioonile jäi asjaajamisest mõru maik.
Volikogu teisel istungil valiti uuesti ametisse linnapea Urmas Klaas, määrati talle ametipalk ja moodustati volikogu alalised komisjonid, kuid opositsioonile jäi asjaajamisest mõru maik. Foto: Kristjan Teedema

Tartu volikogu opositsioonierakonnad Eesti 200, EKRE ja Keskerakond asusid eile koostama pöördumist õiguskantslerile, sest nad ei ole rahul volikogu komisjonides koalitsioonile suure ülekaalu andmisega ega ka linnavalitsuse palkade määramise viisiga, ütles eile Eesti 200 fraktsiooni esimees Kristina Kallas.

Reedel otsustas volikogu, see tähendab koalitsioon, et volikogu alalisi komisjone on kaheksa ja liikmeid neis 15. Seejuures koalitsioonil kümme kohta ja opositsioonil viis.

Kuid see ei ole kooskõlas valimistel saadud mandaatidega, leiab opositsioon. Ebakõla ilmestavat, et nii EKRE ja Eesti 200 kaheksaliikmelised fraktsioonid kui ka võimuerakondade SDE ja Isamaa viieliikmelised fraktsioonid sai komisjonidesse kaks esindajat. Reformierakonnale jääb kuus ja Keskerakonnale üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles