Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Priit Lomp: Kastres koalitsioonilepet ei tule, ent see pole demokraatia lõpp (1)

Copy
Kastre vallavanem Priit Lomp ütles, et Vooremäel on suured arendusplaanid: tulevad lumekahurid, teenindushoone ja ka mäesuusanõlvast unistatakse.
Kastre vallavanem Priit Lomp ütles, et Vooremäel on suured arendusplaanid: tulevad lumekahurid, teenindushoone ja ka mäesuusanõlvast unistatakse. Foto: Madis Perli

Tartu külje all asuvas Kastre vallas olid jõujooned teada juba valimisnimekirjade avalikustamise järel. Ei olnud küsimustki, et vallavanem Priit Lombi veetav valimisliit Meie Kodu saavutab valimistel konkurentsitult võidu, sest nende nimekirjas oli 38 nime. Nende vastu kandideeris neli nimekirja, kus kamba peale kokku vaid kuus nime. Valimistel saigi valimisliit volikogus 15 kohta ning Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) saadikute täita jäi kaks kohta. Kuidas toimib omavalitsus, kus opositsioon sisuliselt puudub?

Priit Lomp, sel aastal ei pidanudki te tulist valimisvõitlust läbi tegema. Kas hingasite kergendatult, kui valimisnimekirjad avalikuks said?

Võiks öelda, et säärane olukord muutis kandidaadid ja ka valijad pigem laisaks. Pean siin silmas madalat valimisaktiivsust. (Kastre vallas oli valimisaktiivsus 47 protsenti, Eesti keskmine 54,7 protsenti – toim). Seda võis ka ennustada, aga seda ei soovinud keegi enne valimisi kõva häälega välja öelda.

Tagasi üles