Prokurör: laste seksuaalset kuritarvitamist saab uurida ka aastaid pärast selle juhtumist

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Prokurör Raul Heido peab suureks töövõiduks politseisse loodud üksust, mis uurib laste seksuaalset väärkohtlemist.
 
Prokurör Raul Heido peab suureks töövõiduks politseisse loodud üksust, mis uurib laste seksuaalset väärkohtlemist.  Foto: Sille Annuk

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Raul Heido on laste seksuaalse väärkohtlemise kuritegude lahendamisega tegelenud 1995. aastast saadik. Aasta-aastalt on sääraste kuritegude lahendamise arv kasvanud. Siinkohal ei rõhu prokurör Heido sellele, et niisuguseid kuritegusid juhtuks rohkem, pigem on inimeste teadlikkus suurem ning isegi kahtluste korral juletakse neist korrakaitsjatele teada anda.

Raul Heido, olete väga pikalt tegelenud laste seksuaalse väärkohtlemise juhtumitega. Kuidas on nende seis aastate jooksul muutunud?

Pilt on palju muutunud. Suur muutus toimus 2010. aastal, mil moodustati politseis spetsiaalne grupp, mis uurib lastevastaseid raskeid kuritegusid. Praegu on neid Eestis kolm. Sotsiaalkindlustusamet avas ka lastemajad, kus laps saab turvalises keskkonnas oma lugu spetsialistiga jagada ning saab abi. Lastemajades toimuvad ka laste ülekuulamised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles