Elva valla uuel kolmikliidul jäi volikogu esimees valimata

Armas Riives
, reporter
Copy
Volikogu esimehe kandidaat Aivar Õun vastamas küsimustele.
Volikogu esimehe kandidaat Aivar Õun vastamas küsimustele. Foto: Kayvo Kroon

Elva vallas jäi Isamaa, EKRE ja Keskerakonna kolmikliidul eile esimesele istungile kogunenud volikogu esimees valimata.

Volikogu esimehe kohale esitas kolmikliit ühe kandidaadi – Aivar Õuna (EKRE). Valituks saamiseks on vajalik volikogu koosseisu häälteenamus ehk vähemalt 15 poolthäält, kuid neid kokku ei tulnud.

Esimese salajase hääletusvooru tulemused olid: poolt 14, vastu 13 ja erapooletuid kaks.

Aivar Õun (EKRE).
Aivar Õun (EKRE). Foto: Kristjan Teedema

Peale vaheaega korraldas valimiskomisjon ka teise hääletusvooru sama kandidaadiga. Hääletustulemused olid: poolt 13, vastu 14 ning erapooletuid kaks ehk vallavolikogu esimees jäi valimata. Seega polnud võimalik valida ka volikogu aseesimeest.

Isamaa, EKRE ja Keskerakonna koalitsioonil on 29-kohalises Elva vallavolikogus 17 häält, opositsioonil 12 häält. Istungist võtsid kohapeal osa kõik 29 volikogu liiget.

Elva vallavanema kandidaat ja koalitsiooni läbirääkimiste juht Juhani Jaeger (Isamaa) ütles, et hääletusele mindi veendunult, et Aivar Õun saab volikogu esimeheks valitud. Miks siiski kandidaat valituks ei osutunud, seda Jaeger ei osanud veel selgitada. Siiski näitab tulemus, et võimuliidu sees üksmeelt polnud.

Kui koalitsioonil üksmeelt polnud, miks siiski Aivar Õun kandidaadiks esitati? «Eks inimestel on vahepeal erinevad arvamused tekkinud. Täna õhtul on koalitsioonikoosolek ja seal arutame neid teemasid detailsemalt,» vastas Jaeger.

Mille tõttu või kellelt vastuhääled täpsemalt tulid, seda ka Aivar Õun ise kommenteerida ei teadnud. «Ei tea, hääletamine on ju salajane,» sõnas ta.

Juhani Jaeger (Isamaa)
Juhani Jaeger (Isamaa) Foto: Sille Annuk

Kas kolmikliit paneb Õuna uuesti vallavolikogu esimehe kohale või leitakse uus kandidaat, see pole veel selge. Õun ei kommenteerinud ka seda, kas ta ise oleks nõus uuesti kandidaat olema.

Õun ei teadnud pakkuda, kas tegu oli isikliku vimma või poliitiliste erimeelsustega. Jaegeri sõnul oli tegu inimeste omavaheliste probleemidega, mitte poliitiliste vaadetega.

Praegu on koalitsioonilepingus otsustatud, et volikogu esimehe koht läheb EKRE-le, kuid Õun arvas, et võibolla tuleb leping uuesti üle vaadata.

Elva vallavolikogu koguneb uuesti 22. novembril kell 16 Elva vallamaja saalis, kus tuleb taas päevakorda volikogu esimehe ja aseesimehe valimine. Volikogu aseesimehe kandidaat on Peeter Laasik (KE).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles