Päevatoimetaja:
Richard Särk

Teisipäevast saab vaimse tervise muredele abi Raatuse kliinikust

Copy
Raatuse tervisekeskus.
Raatuse tervisekeskus. Foto: Sille Annuk

Tänasest on Tartu Raatuse kliinikus avatud uus vaimse tervise keskus, kus pakuvad abi psühhiaater, kliiniline psühholoog, neuropsühholoog ja vaimse tervise õde.

«Mured vaimse tervisega on Eestis üha enam levinud ja arusaadavalt on Covid-19 põhjustatud pikaajaline kriis neid probleeme ainult võimendanud,» rääkis Confido Tartu Raatuse kliiniku juht Kristin Raudsepp. Tema sõnul on nõudlus vaimse tervise alase nõustamise järele hüppeliselt kasvanud.

«Järjekorrad küündivad kõikjal Eestis mitme kuuni, mistõttu kiirustasime oma uues Tartu kliinikus just selle valdkonna avamisega ning praegu on vabu aegu saada isegi lähinädalateks,» ütles Raudsepp.

Confido kliiniline psühholoog Eerik Kesküla julgustab spetsialistide poole pöörduma kohe, kui tekivad esimesed märgid vaimse tervise muredest. «Meie eesmärk on sekkuda ja aidata probleemile lahendus leida võimalikult varases staadiumis, et inimene saaks jätkata normaalset rütmi ja elust rõõmu tunda,» sõnas Kesküla.

Tartu Raatuse tervisekeskuses paiknev Confido on oktoobrist pakkunud Covid-19 vaktsineerimist ja testimist, hiljuti on lisandunud ka eriarstide, töötervishoiu spetsialistide, kiropraktiku ja füsioterapeudi vastuvõtud. Terve kliiniku avamine leiab Raudsepa kinnitusel aset novembri lõpus.

«Aegade broneerimine lähinädalail lisanduvate ekspertide vastuvõttudele on juba avatud Confido kodulehel ja saatekirja aja broneerimiseks ega arsti vastuvõtuks vaja ei ole,» selgitas Raudsepp.

Tagasi üles