Isad ajasid isadepäeval koos laste ja naistega muuseumis pärandust taga

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Kes meist poleks lapsena aardejahti mänginud? Kõik on! Eesti Rahva Muuseum pakkus täna isadepäevaks välja pärandusejahi. Aaret leida püüdes tuli kõigepealt ära lahendada ristsõna, küsimustele püsinäituse ühest või teisest servast õigeid vastuseid otsides.

Mis looma Eesti rannikul kütiti juba kiviajal? Mis on masina nimi, millega saab piimast koort lahutada? Jäätmekasti kasutati keskajal nii prügikasti kui ka välikäimlana; leia vitriinist välikäimla oluline osa! Mis see võiks küll olla?

Andrei Saluäär võttis aardejahile kaasa terve suguvõsa. Oma naise, täiskasvanud lapsed, minia, väimehe ning kaks pojapoega Henri ja Remo.

Andrei Saluäär (paremal) ja ta perekond.
Andrei Saluäär (paremal) ja ta perekond. Foto: Margus Ansu

Olavi Prii oli tulnud kahe tütre Beriti ja Brit Loreeniga ning Beritil ka sõbranna Elo Tammaru kaasas. Berit ütles, et tema isa on ehitaja ja palju tal aega ei ole. Aga, kui on, siis on lõbus, pealegi oskab issi teha parimat rooga, mida ema ei tee, need on praetud makaronid.

Olavi Prii (keskel) tütred Brit Loreen ja Berit paremal ning sugulane Elo vasakul.
Olavi Prii (keskel) tütred Brit Loreen ja Berit paremal ning sugulane Elo vasakul. Foto: Margus Ansu

Aardejahil kohtusime ka viipekeelse perega – Alar ja Karin Liini ning nende tütre Loraga. Ka nemad olid otsimisehoos, kuigi rääkida nendega palju ei õnnestunud.

Alar ja Karin Liini tütre Loraga.
Alar ja Karin Liini tütre Loraga. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi pärandusejahi ristsõna on välja mõelnud Mart Reiniku kooli õpilane Hugo Salmar, kes koostas selle 8. klassis loovtööna. Juhendaja oli Kaari Siemer.

Mis see aare täpselt oli, seda reportereil täna selgeks saada veel ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles