Arstitudengid süütavad küünlad, et näidata solidaarsust kõigi töölolevate kolleegidega

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
EAÜS 30. sünnipäeva sündmuste korraldajad Kadri Ann Prass (vasakul) ja Liisa Marie Kerner süütasid küünlad täna kell 16.15 Tartu Ülikooli Kliinikumi juures, näitamaks solidaarsust kõigile töölolevatele kolleegidele ja teistele kriisist puudutatutele.
EAÜS 30. sünnipäeva sündmuste korraldajad Kadri Ann Prass (vasakul) ja Liisa Marie Kerner süütasid küünlad täna kell 16.15 Tartu Ülikooli Kliinikumi juures, näitamaks solidaarsust kõigile töölolevatele kolleegidele ja teistele kriisist puudutatutele. Foto: Margus Ansu

Täna õhtul süttivad Tartu ülikooli kliinikumi juures küünlad, sest arstiteaduse üliõpilased avaldavad toetust haiglas töötavaile meedikutele. Tudengid kutsuvad ka kõiki teisi inimesi üles küünalt süütama. Igaüks seal, kus ta viibib ja seda tuld ka jäädvustama ning enda mõtteid ja soove koroonakriisist puudutatuile sotsiaalmeedias jagama, kasutades teemaviiteid #olehooliv #olevastutustundlik.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts on lõppeva nädala jooksul oma 30. juubelisünnipäeva puhul süüdanud küünlaid Eesti haiglate ees, et toetada kõiki haiglasviibijaid. 13. novembril süütavad tudengid küünlad ka Tartu ülikooli kliinikumi juures tunnil, mil oleks pidanud algama nende seltsi juubeligala. Nad soovivad olla solidaarsed kõigi töölolevate kolleegide ja teiste kriisist mõjutatutega.

Arstiteaduse üliõpilased kutsuvad sellega kõiki üles süütama küünla, olema jätkuvalt vastutustundlikud ning panustama kriisi seljatamisse.

Seltsi 30. sünnipäev

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) tähistab sel aastal 30. sünnipäeva. Juubeli tähe all on terve see aasta üritusi korraldatud, kuid suur osa on pidanud toimuma paraku veebis. Aasta kulminatsioonina planeeriti galaõhtut 13. novembril Eesti Rahva Muuseumis, mille korraldamist aga korraldustiim ohutuks ei hinnanud. Selle asemel süüdatakse küünlad mitte juubelitordil, vaid raskes seisus Eesti haiglate ees.

«Korraldame suursündmuse praegustele ja tulevastele kolleegidele, et meie seltsi sünnipäeva puhul üle pika aja rõõmsas õhkkonnas kokku tulla,» rääkisid EAÜS-i 30. juubeligala peakorraldajad Liisa Marie Kerner ja Kadri Ann Prass. «Paraku oleme taas olukorras, kus suurema seltskonna, eriti veel haiglatöötajatega kokkusaamine ei ole turvaline ei meile ega ka patsientidele. Nii teeme seda, mis meile võimalik: kutsume kõiki üles andma oma panust, et haiglaravi vajajaid saaks vähem ja käime tudengitega seni haiglates abiks.»

Olukorra normaliseerumise lootuses ja ootuses paluvad arstiteaduse tudengid kõigil vähendada kontakte, püsida ka kõige kergemate haigusnähtudega kodus ja kanda avalikus ruumis maski.

#olehooliv

Korraldajad kutsuvad kõiki küünalt süütama, seda jäädvustama, jagama sotsiaalmeedias enda mõtteid ning soove koroonakriisist puudutatutele, kasutades teemaviiteid #olehooliv #olevastutustundlik.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts on Eesti suurim arstiteadusüliõpilasi ühendav organisatsioon, kuhu kuulub peaaegu 400 tudengit. Selts asutati 1991. aastal ning selle hüüdlause on «Et maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed elaksid Eestis!». Lisaks rahvatervisesse panustamisele töötab selts iga päev tulevaste arstide igakülgse arengu nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles