Ettekirjutused nagu hane selga vesi – lehmad kondavad ikka suurel teel (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kolmapäeval oli Reolas veisekari korralikult elektrikarjuse taga. Aga mitu korda on juhtunud, et mõni loom läheb koplist jalutama suure liiklusega maanteele.
Kolmapäeval oli Reolas veisekari korralikult elektrikarjuse taga. Aga mitu korda on juhtunud, et mõni loom läheb koplist jalutama suure liiklusega maanteele. Foto: Kristjan Teedema

Läinud neljapäeva õhtul sai häirekeskus teate, et Tartust Võrru viival teel on Reolas juhtunud liiklusõnnetus: suure liiklusega maanteel jooksis sõiduautole Seat külje pealt sisse mullikas. Inimesed õnneks viga ei saanud, auto küll.

Kes meist poleks kuulnud rahvatarkust, et õnnetus ei hüüa tulles. Reola hiljutise õnnetuse puhul võib aga öelda, et hüüti juba ammu ja üsna valjult. Nende suure maantee ääres peetavate lehmadega on tuttavad nii loomakaitsjad kui ka põllumajandus- ja toiduameti (PTA) töötajad, rääkimata karjamaast mööduvatest autojuhtidest.

Seni loom- ja inimohvriteta liiklusohtlikud olukorrad on nende koplite lähistel saamas tavapäraseks ning selgi korral päädis juhtum sellega, et politsei ja PTA manitsesid loomaomanikku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles