Selgusid Elva abivallavanema kandidaadid

Tartu Postimees
Copy
Koalitsiooni läksid valimised võitnud Isamaa, seitse mandaati saanud EKRE ja kaks kohta saanud Keskerakond.
Koalitsiooni läksid valimised võitnud Isamaa, seitse mandaati saanud EKRE ja kaks kohta saanud Keskerakond. Foto: Margus Ansu

Isamaa, EKRE ja Keskerakonna vastne võimuliit Elva vallas avaldas abivallavanemakandidaadid, kelleks on Marek Pihlak erakonnast Isamaa ja Ants Frosch EKREst. 

Koalitsioonipartnerite kokkuleppe kohaselt asub Pihlak juhtima haridus-, kultuuri-, sotsiaal- ja spordivaldkonda. Froschi võimkonda koonduvad vallamajandus ning areng ja planeerimine.

Üks abivallavanema kandidaatidest on Ants Frosch EKREst.
Üks abivallavanema kandidaatidest on Ants Frosch EKREst. Foto: Erakogu

Marek Pihlak kandideeris valimistel Isamaa nimekirjas ja kogus 238 häält. Ants Frosch kandideeris valimistel EKRE esinumbrina Otepää vallas ja saavutas oma ringkonnas teise valimistulemuse, kogudes 260 häält.

Koalitsioonilepingu järgi täidab Isamaa vallavanema, ühe abivallavanema ja vallavolikogu kolme alalise komisjoni esimehe kohad. Eesti Konservatiivele Rahvaerakond saab vallavolikogu esimehe, ühe abivallavanema ja vallavolikogu kahe alalise komisjoni esimehe kohad.

Keskerakonnale jäävad vallavolikogu aseesimehe ja vallavolikogu kahe alalise komisjoni esimehe kohad. Seega väheneb vallavalitsuse liikmete arv praeguselt viielt liikmelt kolmele.

Teine väljahõigatud kandidaat on Marek Pihlak Isamaast.
Teine väljahõigatud kandidaat on Marek Pihlak Isamaast. Foto: Jaak Nilson

17. oktoobril lõppenud kohalike omavalitsuste volikogude valimised võitis Elva vallas Isamaa, kes sai 29-liikmelises volikogus kaheksa kohta. EKRE-l on mandaate seitse ja Keskerakonnal kaks. Uus volikogu koguneb esimesele koosolekule 15. novembril, mil valitakse volikogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles